Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Heikki / 050-5498278

Suvi / 044-2700266

riikolan.tila(at)gmail.com

Suomen Vahvimmat

Isäntä ruispellossa :)Isäntä ruispellossa :)

Heikki

Kuvassa olen tarkastamassa muutaman vuoden takaista ruispeltoa. Aloitin virallisesti tilan pidon vuonna 2006, vuoden agrologiksi valmistumisen jälkeen. Siihen saakka olin kuitenkin ehtinyt olla osaltani mukana tilan toiminnassa enemmän ja vähemmän aktiivisesti, mutta isäni kuoleman jälkeen (2000) alkoi vastuu tilan toiminnasta yhdessä äitini kanssa. Vuosi 2006 oli siinäkin mielessä merkittävä paalu elämässäni, kun pääsin silloiseen Hankkija-Maatalouteen töihin maatalousmyyjäksi. Siitä kehkeytyi vajaan kahdeksan vuoden korkeakoulu maatalouteen, niin asiakas- ja ystävyyssuhteiden kuin tavarantoimittajien kautta. Töiden mukanaan tuomat koulutukset, niin varaosamyyntiin kuin merkonomiksikin, ovat laajentaneet näkemystä puhtaan tilanpidon ulkopuolelle. Verkostoituminen ja yrittäjyys ovat päivän sana myös maataloudessakin, vaikka maataloudessa on tietyt reunaehdot asetettu yritystoiminnalle valtiovallan taholta. Päätoimisena maatalousyrittäjänä olen toiminut 2014 keväästä asti.

 

 


 Vuonna 2010 tiemme kohtasivat romanttisesti Maaseudun Tulevaisuuden "senssipalstan" kautta ja siitä lähtien olemme yhdessä matkaa taittaneet. Menimme naimisiin Joulun alla vuonna 2012. Esikoistyttäremme syntyi kesällä 2013 ja toinen tytär syksyllä 2014. Perheeseemme kuuluu myös kaksi kissaa, Simo ja Nasu. :) Saimme uuden karvaisen kaverin kesällä 2015, kun Supsukka liittyi perheeseemme. Nyt meillä on siis kolme kissaa :)


 

Emäntä ruispellossa :)Emäntä ruispellossa :)

Suvi

Olen kotoisin Savosta, Lapinlahdelta. Kasvoin lehmien parissa vanhempieni pitämällä pienehköllä maatilalla. Rakkaus eläimiin ja karjanhoitoon on saatu jo äidinmaidossa ja aina tilaisuuden tullen olinkin enemmän tai vähemmän apuna navettatöissä. Ylioppilaaksi valmistuin vuonna 2003 ja sen jälkeen olen opiskellut mm. IT-tradenomin opintoja Kuopion AMK:ssa. Vaikka olenkin koko ikäni maatalontöitä tehnyt minulla ei ole virallista paperia taskussa maanviljelystä. Tämä epäkohta on tarkoitus korjata mahdollisesti ensi syksyn/talven/kevään aikana kun toivon mukaan pääsen opiskelemaan maaseutuyrittäjän ammattitutkintoa. Sitten saa ihan virallisesti olla maaJustiina! ;) Muutin Heikin kotitilalle vuoden 2011 alussa sen hetkiseen opiskeluuni liittyvän työharjoittelun ansiosta. Harjoittelupaikka löytyi Joensuusta mutta en halunnut suorittaa harjoittelua Kuopiosta käsin jossa silloin asuin. Löimme siis hynttyyt yhteen silloin ihan konkreettisesti ja samalla tiellä jatketaan edelleen.

 

 

Tilan kehittäminen

Tilaamme olemme määrätietoisesti kehittäneet eteenpäin, peltoa vuokraamalla, lisäämällä kuivaus- ja varastokapasiteettia sekä muutenkin ylläpitäneet peltojen kasvukuntoa voimakkaalla kalkituksella, myös vuokrapeltojen osalta, ojituksia korjaamalla sekä työtä helpottavia rumpuja asennellen. Pelloilla on testattu erilaisia viljalajikkeita, että on löydetty sadontuottokykyisimmät lajikkeet juuri meidän lohkoille. Esimerkiksi erilaisia ohria on testattu seitsemää eri lajiketta, jokaista vähintään kaksi vuotta peräkkäin, pääsääntöisesti kolmena vuonna, jolloin vuosivaihtelun tuoma virheellisyys pienenee arvioinnissa. Rypsiä olemme viljelleet vuosittain vähintään 10 hehtaarin alalla, saadaksemme vaihtelua viljakiertoon ja tuomaan osansa maanparannusvaikutuksen kautta. Myös leipäviljoja on kierrossa, kun myllyvarasto alkaa huveta ja muutenkin rukiin viljelyä olemme suosineet sen jossain määrin työtä tasaavan vaikutuksen vuoksi. Vuonna 2014 otimme kokeilukasviksi alueellisesti perinteikkään kuituhampun, sen maanparannusvaikutuksen vuoksi. Seuraava työnalla oleva kehitysaskel on vaihtaa tuotantosuunta kasvinviljelystä maidontuotantoon. Toiveissa ja tavoitteena on lypsää ensimmäiset maidot 2017 alkuvuodesta. Lue lisää navettahankkeesta "Viljasta maitoon"- välilehdeltä. Saman välilehden alta löydät myös kuvia rakennusvaiheista ja navetta-arjesta.

Evästekäytäntö

Tämä sivusto käyttää evästeitä tallentaakseen tietoja tietokoneellesi.

Hyväksytkö?