Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Heikki / 050-5498278

Suvi / 044-2700266

riikolan.tila(at)gmail.com

Suomen Vahvimmat

Myllytoiminta

 

** Myllytoiminnan ja jauhojen myynnin lopetimme vuoden 2017 alusta. **

Jauhomyynti on kuulunut Riikolan tilan toimintaan jo vuodesta 2006 lähtien. Aikaisemmin oman tilan vilja jauhatettiin jauhoiksi Liperin myllyllä. Vuoden 2014 alussa saimme tiedon, ettei Liperin mylly enää jauha vehnää ulkopuolisille, joten pikku hiljaa vehnä-, hiivaleipä- ja täysjyväjauhot sekä vehnänleseet jäivät tarjonnastamme pois. Rukiin jauhatusmahdollisuus säilyi Liperissä, joten ruisjauho on pysynyt tarjonnassamme koko ajan.

 

Lähialueella ei ollut mylläreitä, joten mietimme asiaa yksissä tuumin ja päätimme investoida omaan myllyyn. MyllyhuoneMyllyhuone

Mylly päätettiin sijoittaa vanhan navetan talliosaan. Kevään ja kesän aikana purimme vanhoja rakenteita pois uuden tieltä. Vanha tila antoi omat haasteensa, mutta syksyllä puintien jälkeen pääsimme rakentamaan uusia tiloja muiden töiden ohessa. Valoimme uuden lattian lämmityksineen, runkoa vahvistimme paksummaksi, jolloin saimme kunnon eristevahvuudet seiniin ja kattoon. Muutama uusi seinäkin löysi paikkansa ja pinnat saivat viime silauksen siistillä vaneroinnilla. Kunnon valaistus ja uudistetut sähköistykset toivat osaltaan vanhan rakennuksen nykypäivään. Joulun alla itse myllykin oli jo paikoillaan ja vuoden alusta saimme myös lajittelijan vireeseen, joten pääsimme tekemään koe- ja harjoitusjauhatuksia puhtailla materiaaleilla.

 

Lajittelija juuri tullut pihaanLajittelija juuri tullut pihaan

 

 

Rukiille ja vehnälle olemme jo löytäneet sopivia säätöjä, mutta ohra, kuorellisena viljana, tahtoo vastustella. Ohralle on tarkoitus kehittää lisäseulastoja, että saisimme palautettua maistuvat suurimot tuotelistallemme takaisin.

Evästekäytäntö

Tämä sivusto käyttää evästeitä tallentaakseen tietoja tietokoneellesi.

Hyväksytkö?